تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
قاتلی به نام کبد چرب!!!

خوش اندام شو

وبلاگ خوش اندام شو شما را برای ساختن اندامی زیبا کمک می کند .

قاتلی به نام کبد چرب!!!

کبد یا جگر چیست؟

کبد یا همان جگر یکی از اعضای اصلی بدن انسان است که از یک آناتومی پیچیده و خاصی تشکیل شده است، این عضو حساس در بدن که جزء غده ها محسوب می شود قهوه ای رنگ بوده و بزرگترین غده در بدن انسان است. 

به صورت کلی جگر در سمت راست معده بوده و روی کیسه صفرا قرار دارد. وظیفه اصلی کبد تصفیه خون می باشد و نقش اصلی در سلامت انسان را ایفا می کند.

در این مقاله مجله پزشکی و سلامت خوش اندام شو; به صورت کامل در مورد کبد و ویژگی های آن به همراه نکات مثبت و منفی آن توضیحات کاربردی و اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرارداده است پس حتما تا انتها با ما همراه باشید.

پژمان علوی نژاد دانشیار دانشگاه جندی شاپور اهواز و عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد خوزستان  گفت: بیماری کبد چرب هیچگونه علائم بالینی و ظاهری ندارد و این بیماری فقط از طریق آزمایش و سونوگرافی قابل تشخیص است.

او با بیان اینکه سیروز و نارسایی کبدی غیرقابل بازگشت است و راهی جز
پیوند کبد وجود ندارد، افزود: تنها زمانی نشانه‌ها ظاهر می‌شود که کبد چرب پیشرفت کرده و منجر به سیروز و نارسایی کبدی شده است.

علوی نژاد در تشریح مکانیسم بیماری کبد چرب بیان داشت: زمانی که چربی در بافت کبد جایگزین سلول‌های سالم کبدی می‌شوند و این تجمع چربی به بیش از ۵ درصد وزن خود کبد برسند، از لفظ کبد چرب به آن استفاده می‌شود.

دانشیار دانشگاه جندی شاپور اهواز ادامه داد: هر چه میزان این تجمع بیش‌تر باشد به همان میزان عملکرد کبد کاهش می‌یابد و همان گونه که قبلا اشاره شد هیچ علامتی ندارد و چنانچه در برخی موارد دردی حس شود، این درد مربوط به همجواری آناتومیک برخی اعضاء بدن با کبد است و ارتباط با کبد چرب ندارد.

عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد خوزستان درخصوص میزان شیوع کبد چرب اذعان داشت: از هر ۳ الی ۴ نفر، یک نفر مبتلا به کبد چرب می‌شود که حدود ۱۰ درصد از این تعداد، طی دوره ۱۰ ساله کبد خود را از دست می‌دهند.

پژمان علوی نژاد تصریح کرد: از جمله عوامل اصلی که در ایجاد و پیشرفت کبد چرب موثرند می‌توان به مواردی از جمله؛ چاقی و اضافه وزن، کم تحرکی یا بی تحرکی، سبک تغذیه‌ای نامناسب، استفاده زیاد از غذاهای فست فود و فرآوری شده، چربی‌های اشباع شده، استفاده از منابع غذایی حیوانی و گیاهی که دستکاری ژنتیکی شده اند، مواد غذایی غیراورگانیک و ناسازگار با بدن انسان هستند.

او اظهار داشت: تمامی موارد مذکور در سبک زندگی ناسالم خلاصه می‌شود، ضمن اینکه برخی بیماری‌ها نظیر؛ دیابت نوع ۲، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی از عوامل موثر بر ایجاد کبد چرب شناخته شده است.


راهکارهایی برای درمان کبد چرب

علوی نژاد ادامه داد: اولین و مهم‌ترین گام در درمان کبد چرب تغییر سبک زندگی، کاهش وزن، افزایش تحرکی بدنی که شامل؛ ورزش حداقل ۳ روز در هفته و پیاده روی و پرهیز از موارد ممنوعه که در بالا ذکر شد، که البته درمان‌های دارویی و استفاده از برخی گیاهان و همچنین کنترل قند و چربی خون را نیز نباید فراموش کرد که تمامی این اقدامات باید به تجویز و دستور پزشک انجام شود.

دانشیار دانشگاه جندی شاپور بیان کرد: به دلیل شهر نشینی و کم تحرکی و استفاده از موادغذایی چرب و مضر کبد چرب در میان کودکان و نوجوانان نیز رشد نگران کننده‌ای دارد و همه گروه‌های سنی در معرض خطر هستند و متأسفانه کنترل نکردن کبد چرب نه تنها موجب فیبروز، سیروز و نارسایی کبد شده، بلکه حتی باعث تصلب شرائین و بروز سکته‌ها قلبی و مغزی خواهد شد.

پژمان علوی نژاد گفت: گروهای خطر یعنی افراد چاق و کم تحرک، مصرف کنندگان دخانیات و مشروبات الکلی، بیماران دیابتی و دچار چربی خون بالا باید آزمایش و تست‌های دوره‌ای و منظم داشته باشند و با تغییر سبک زندگی و حذف عوامل خطرزا به سمت داشتن کبدی سالم حرکت کنند و قبل از اینکه کارشان به پیوند کبد و شرایط نامناسب کشیده شود چاره‌ای بیاندیشند.

موضوع :
برچسب ها : کبد,جگر,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 25 آبان 1398ساعت 11:06 توسط منا خاکی | تعداد بازديد : 42 | |